Vaccin antigripal 2022-2023?

Buna ziua,

Credeti ca vaccinarea antigripala pentru acest sezon mai este necesara?

Multumesc!

, Raluca 11 Vizualizari 1

Raspuns ( 1 )

  0
  2023-01-07T16:50:02+00:00
  This answer is edited.

  [Edit]
  De asemenea, tocmai ce am postat un articol pe site-ul nostru, unde oferim mai multe detalii legate de Vaccinul antigripal, inclusiv un paragraf cu titlul „Importanta vaccinarii antigripale: Mituri vs. Realitate„. Puteti citi articolul apasand AICI.
  _________

  Buna ziua,

  Anual, aproximativ 20 % din populație se infectează cu virusul gripei și una din patru persoane infectate are simptome de gripă.
  Copiii se infectează puțin mai mult decât adulții din cauza sistemului imunitar insuficient dezvoltat. De asemenea, copiii riscă să se infecteze mai mult din cauza practicilor igienice insuficiente.
  Categoriile cu risc mare sunt:
  • vârstnicii
  • persoanele de orice vârstă cu afecțiuni cronice (de exemplu, boli de inimă, probleme pulmonare și respiratorii și diabet sau probleme imunitare),
  • femeile gravide și
  • copiii cu vârsta sub cinci ani.
  Aceștia riscă să facă o boală mai severă decât cei care sunt în general sănătoși.

  Vaccinarea are un rol esențial în protecția împotriva gripei. În Uniunea Europeană, se estimează că, în fiecare an, vaccinarea împotriva gripei sezoniere previne până la 37 000 de decese, conform Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).
  Vaccinarea împotriva gripei este foarte recomandată pentru grupurile de risc, care sunt mai susceptibile să dezvolte o formă gravă de boală.
  Vaccinul se administreaza inainte de debutul sezonului gripal, fiind necesare doua saptamani pentru dezvoltarea unui titru de anticorpi protectori corespunzatori.
  Chiar si mai tarziu, vaccinarea aduce beneficii.
  Vaccinul se administreaza anual deoarece virusurile gripale sufera in permanenta mutatii, de la un sezon la altul si chiar intrasezonier; vaccinurile se actualizeaza anual in functie de tulpinile virale preconizate a fi in circulatie in sezonul urmator, ca urmare a studiilor epidemiologice.
  Protectia obtinuta depinde de varsta, starea de sanatate a primitorului (capacitatea de raspuns imun) si de similaritatea intre tulpinile continute in vaccin si tulpinile circulante.

  Grija, dincolo de medicatie,
  Echipa multiFARM

  Sfatul multiFARM

Adauga un mesaj / raspuns.

Browse

Captcha Click pe imagine pentru update

Prin postarea unui raspuns, va exprimati acordul cu privire la Termenii si conditiile multiFARM, precum si acordul privind celelalte documente legale, prezentate pe larg in sectiunea Index Legal.